Angstlijst - Mindtuning
Angsten per categorie
Sociaal

iedere sociale fobie en angst

Ruimtelijk

Hoogtevrees, pleinvrees, rijangst, etc.

Natuur

dieren, insecten, onweer, water, natuurverschijnselen, etc

Lichamelijk

naaldangst, verwondingsangst, bloedangst, etc

Overig

Alle angsten en fobieën die niet tot een van de andere classificaties behoren.

Artikelen

Trilangst, 6 tips om jouw trilangst op te lossen

Het is voor mensen met trilangst een nachtmerrie: in gezelschap iets eten of drinken, wat inschenken, een handtekening zetten, een muziekinstrument bespelen…

Als piekeren de overhand krijgt

Banken aan het infuus, kelderende autoverkopen, huizenprijzen in vrije val, instortende wereldhandel en massaontslagen: het is crisis. Niet de tijd om zomaar fluitend door het leven te gaan, vinden velen. Mensen die dat wel doen, zijn naïeve dromers. Het is hoogtij voor piekeraars. Met hen mee treuren dan maar? Of toch liever positief blijven? Of dat piekeren helpt, is echter de vraag. Goed voor je gezondheid is het in ieder geval niet.

Haal ze van de handrem

Verlegenheid remt een kwart van de werknemers

Al ben je nog zo goed, zonder sociale vaardigheden ben je nergens. Zo gaat onnodig veel talent voor de organisatie verloren. ‘Collega's staan vaak gek te kijken wanneer mensen van hun verlegenheid zijn verlost.'

Spreekangst

Wie kent het niet: dat gevoel in je maag vlak voordat je voor een groep moet spreken, de klamme handen, een bonkend hart en het ene na het andere doemscenario in je hoofd. Kom ik wel goed over? Waar laat ik mijn handen? Zitten mijn kleren wel goed? Heb ik wel alles bij me? Dit zijn slechts enkele gedachten die bij de meeste mensen door het hoofd spoken wanneer ze een presentatie gaan houden. Spreekangst, wat is dat eigenlijk? Spreekangst is de meest voorkomende angst.

Violiste af van trilangst

Dit artikel is overgenomen uit maandblad Cosmopolitan

Tijdens een auditie raakt violiste Annelies (32) in paniek. Met als gevolg trillende handen; funest voor een musicus. Uiteindelijk moet ze stoppen met viool spelen, de trilangst beheerst haar leven.

Direct aan de slag
met het oplossen van je probleem?

Dat kan nu ook online!
Klik HIER voor meer info.

 
“Ik slikte hartmedicijnen om rustig te blijven”
 
“Ik had zélf mijn angsten heel groot gemaakt”
 
“In gesprekken struikelde ik over mijn woorden en verkrampte”
 
“Ik durfde de straat niet meer. Alleen thuis was het veilig”