Angstlijst - Mindtuning
Angsten per categorie
Sociaal

iedere sociale fobie en angst

Ruimtelijk

Hoogtevrees, pleinvrees, rijangst, etc.

Natuur

dieren, insecten, onweer, water, natuurverschijnselen, etc

Lichamelijk

naaldangst, verwondingsangst, bloedangst, etc

Overig

Alle angsten en fobieën die niet tot een van de andere classificaties behoren.

Columns

Dit is het nieuwe boek van Pieter Frijters: 5 jaar ouder , 10 jaar jonger.

De geheimen voor een spannender, creatiever, energieker en lustiger leven

5 jaar ouder, 10 jaar jonger is een gids voor iedereen die het leven niet door een getal wil laten beheersen. En op zoek is naar een overvloedig, energieker, spannender en lustiger leven! Het is een leidraad voor iedereen die wil ontsnappen aan de waan die leeftijd heet. 'Langzamer' en 'minder' voeren niet langer de boventoon. 

Assertief zijn kun je leren, ook jij!

Assertief zijn is prettig. Het vergemakkelijkt je communicatie en het verbetert je uitstraling.
Maar niet iedereen is even assertief. Want niet iedereen durft datgene te zeggen op die momenten waarop je dat graag zou willen.
Je bent misschien bang om bekeken en vooral beoordeeld te worden. Misschien denk je dat die ander helemaal niet op jouw mening zit te wachten.

Heb jij vliegangst? Angst om de controle te verliezen of om opgesloten te zitten?

Het beste advies: ga iets anders doen!

Doorbreek de vicieuze cirkel

Een angstproblematiek is een programma dat een vicieus patroon afdraait van bewuste en onbewuste handelingen en gedachten. Deze gedachten en handelingen zijn zowel de motor als de brandstof voor je conditie. Alles in ons biomechanisme werkt in voortdurend bewegende cycli. Wanneer alle focus is gericht op je angst, staan andere processen stil en versterk je je probleem alleen maar.

Gebeurtenissen in het verleden

Gebeurtenissen in het verleden, moet ik daar nu wel of niet over praten? En als ik het niet doe, duw ik het dan niet weg? Het zijn vragen die ik regelmatig op deze site teruglees. Ik hoorde eens het volgende verhaal:

Twee monniken en de vrouw die de rivier wilde oversteken
Twee monniken lopen langs de oever van een rivier. De een is heel serieus en kijkt recht voor zich uit. De ander beweegt zich vrij en kijkt met een vriendelijke kalmte om zich heen. Dan treffen ze een dame die door de rivier naar de overkant wil. Maar het lukt haar niet op eigen kracht.

Waar komen al die vreemde angsten toch vandaan? (En hoe kom je er vanaf?)

De creatieve geest
De menselijke geest is bijzonder creatief. In het bedenken van oplossingen, maar ook in het bedenken van problemen. Beiden passen in hetzelfde proces van ontwikkeling en vooruitgang. Zonder probleem geen oplossing. Dagelijks worden we omringd door de meest vernuftige uitvindingen en creatieve uitingen. Het hele internet op zichzelf is een goed voorbeeld van wat er uit het menselijk brein kan ontstaan. Mensen zijn meesters in het bedenken van scenario’s die een echt leven kunnen gaan leiden. Dat kunnen we op manieren die ons helpen.

Direct aan de slag
met het oplossen van je probleem?

Dat kan nu ook online!
Klik HIER voor meer info.

 
“Ik slikte hartmedicijnen om rustig te blijven”
 
“Ik had zélf mijn angsten heel groot gemaakt”
 
“In gesprekken struikelde ik over mijn woorden en verkrampte”
 
“Ik durfde de straat niet meer. Alleen thuis was het veilig”