Angstlijst - Mindtuning
Angsten per categorie
Sociaal

iedere sociale fobie en angst

Ruimtelijk

Hoogtevrees, pleinvrees, rijangst, etc.

Natuur

dieren, insecten, onweer, water, natuurverschijnselen, etc

Lichamelijk

naaldangst, verwondingsangst, bloedangst, etc

Overig

Alle angsten en fobieën die niet tot een van de andere classificaties behoren.

Stikangst

Extra informatie

Mensen met stikangst zijn vaak perfectionistisch, en voortdurend op hun ademhaling gericht.

Definitie: 
Fobie of angst om te stikken, voor nauwheid of angina

Ook bekend als: 
Ademhalingsvrees
Anginofobie
Pnigerofobie
Pnigofobie

Reacties

Ik ben COPD-er met een…

Ik ben COPD-er met een longfunctie van 52%. Ik heb angst voor alles wat met mijn ademhaling of mond te maken heeft. Zoals het kokhalzen bij tandpoetsen. Als de tandarts in mijn mond bezig is. Het gekke is dat ik voor boren, verdoving of trekken op zich niet bang ben. Maar wel van de bijverschijnselen zoals het koelwater dat bij het boren naar of in mijn keel stroomt. Het voor mijn gevoel zwellen van tong en keelgebied bij een verdoving. De vingers van de tandarts als hij een wortelkanaalbehandeling moet uitvoeren. Het gerommel in mijn mond dus wat lijkt op luchtweg afsluiting. Ik moet dan rechtop en de behandelend arts moet daar voor wijken. Of het nu kan of niet ik moet overend en liefst moet alles mijn mond uit.
Maar ook bij de longarts die een klemmetje op mijn neus zet tijdens een blaasproef, dan ga ik een soort van hyperventileren. Nu heb ik bewezen dat ik ook heel goed kan blazen zonder te smokkelen door mijn neus, dus dat mag nu zonder. Maar bij die zelfde arts staat ook een hokje van een vierkante meter om een blaastest te doen onder druk. Nou daar krijg je me dus echt niet in.
Ik wil er vanaf, want ik wordt er doodongelukkig door en het remt me in het leven.

Het volgende waar ik last…

Het volgende waar ik last van heb is mijn tong.Ik kan daar zo ontzettend diep overnadenken, hoe hij vast zit of dat hij ook in mijn keel terecht kan komen waardoor ik geen adem meer krijg, soms denk ik dat hij zomaar opeens dik is, ik blijf soms maar slikken, angst om er kanker aan te krijgen of dat hij eruit moet .ook angst om een slang in mijn keel temoeten, en om naar de tandarts te gaan alles wat niet in mijn keel hoort wil ik er uit hebben begin anders ala minute te kokken. raar mens, ik heb gelukkig al wel medicijnen voor straatvrees en dat werkt goed al hoewel het af en toe wel de kop weer opsteekt maar daar kan ik goed mee overweg. Ik zou willen dat het allemaal weer lekker gewoon was het is toch allemaal bespottelijk. Eigenlijk past het helemaal niet bij mij. maar helaas

Direct aan de slag
met het oplossen van je probleem?

Dat kan nu ook online!
Klik HIER voor meer info.

 
“Ik slikte hartmedicijnen om rustig te blijven”
 
“Ik had zélf mijn angsten heel groot gemaakt”
 
“In gesprekken struikelde ik over mijn woorden en verkrampte”
 
“Ik durfde de straat niet meer. Alleen thuis was het veilig”