Angstlijst - Mindtuning
Angsten per categorie
Sociaal

iedere sociale fobie en angst

Ruimtelijk

Hoogtevrees, pleinvrees, rijangst, etc.

Natuur

dieren, insecten, onweer, water, natuurverschijnselen, etc

Lichamelijk

naaldangst, verwondingsangst, bloedangst, etc

Overig

Alle angsten en fobieën die niet tot een van de andere classificaties behoren.

Asthenofobie

Definitie: 
Fobie of angst voor flauwvallen of zwakheid

Reacties

Ik heb al 2 jaar last van…

Ik heb al 2 jaar last van paniek/angst aanvallen. myn grootste angst is FLAUWVALLEN!
ik ben nog nooit flauwgevallen maar wnr ik angst gevoelens kryg dan lykt t echt alsof ik ga vallen. ik word dan heel duizelig mn hart klopt dan sneller enz. en ja t heeft me leven beinvloed ik ben alles gaan vermyden toen die tyd. sinds ik citalopram medicijnen slik gaat t stukken beter met me ik slik ook oxazepam maar dat raad ik niemand aan het is zwaar verslavend t dempt myn angst wel maar ik merk ook wnr ik t niet inneem dat ik nog angstiger word!! het houd me in iedergeval wel rustig en laat me niet aan rare dingen denken. een jaartje terug wou ik niks meer niet eens meer leven! maar dit jaar heb ik er hard voor gevochten ben inmiddels zelfs al verloofd ik zou deze stap vorig jaar dus never nooit kunnen nemen. het zit allemaal tussen de oortjes tjah nu kan ik makkelyk praten maar wnr ik een paniekaanval kryg piep ik wel anders. mensen heel veel sterkte geloof in je zelf dat is t belangrykste ;)

Hoi, wat een herkenbare…

Hoi,

wat een herkenbare verhalen zeg. Worstel er zelf al ruim een jaar mee. Inderdaad bij verre afstanden rijden, werkbesprekingen en de kapper! Maar ook als ik lang moet wachten voor de kassa, wachten voor rood stoplicht of in een kleine ruimte met veel mensen. Het ligt steeds op de loer, 'als ik maar niet..' en dit belemmert je echt in je leven. Het is inderdaad zo dat je hartslag juist harder gaat kloppen, zweten, draaierig worden etc. Probeer vaak tegen mezelf te zeggen 'en wat als je nu flauwvalt? Dan kom je na een paar minuten weer bij en tis niet het einde van de wereld?' Maar het is juist de angst.. iets ongrijpbaars. Misschien is anders leren denken de oplossing. Jullie in ieder geval ook veel sterkte hiermee, fijn om te weten dat er meerdere mensen zijn en je niet 'een draadje los hebt'.

hallo, hoop dat jullie dit…

hallo,
hoop dat jullie dit nog lezen, ik heb ook hele erge angst om flauw te vallen (heb nog veel meer angsten) maar ik heb geleerd dat je pas flauw kunt vallen als je bloeddruk laag is (langzame hartklopping) dus als je je zo voelt voel je hartslag maar, als die snel gaat weet je dat je je druk maakt en niet flauw kunt vallen. bij stress gaat je hart sneller kloppen. heb al 3 jaar last van angst aanvallen (handen tintelen is heel typisch voor hyperventilatie) was er eerst net zo mee bezig, maar je leert ermee om te gaan. je valt echt niet zomaar flauw.

groetjes irma

ik ben een keer…

ik ben een keer flauwgevallen en sinds dien heb ik steeds paniekaanvallen, ik denk telkens als ik een beetje duizelig ben of iets dergelijks, dat ik ga flauwvallen en krijg het dan heel erg benauwd en ga hyperventileren. het helpt om ergens anders aan te denken, dat kan heel moeilijk zijn, een liedje zingen helpt bij mij erg goed, of met iemand praten gewoon over wat je hebt gedaan vandaag of zoiets. succes

Beste anoniem Ik heb…

Beste anoniem
Ik heb hetzelde met als gevolg dat ik dus in de pauzes buiten ging zitten.En autorijden doe ik al helemaar niet meer.Het gaat je leven steeds meer beheersen en dat moet eigenlijk niet.Wat ik wel weet is ga je hersenen op andere dingen zetten denk bijvoorbeeld aan de tafel waar je aan zit en ga die woorden omdraaien.Ja makkelijk gezegd he en nou ook nog doen het lukt mij ook niet altijd, want als de aanval heftig is dan is het moeilijk om je gedachten er bij te houden.En veel bewegen en sporten helpt ook wel.Ga er even uit een stukje lopen of fietsen desnoods met iemand erbij.Ikzelf heb een duitse herder waarmee ik na een hondenschool ga, nou dat zie je me normaal niet doen bij zoveel mensen maar omdat ik het zo leuk vind en dat je er ook nog even uit bent geeft zoveeel voldoening.En dat laat ik mij ook niet afpakken. En daar heb ik ook geen last van aanvallen dus ik denk dat wij het onbewust ook wel zelf doen.Nou in ieder geval alvast succes ermee en ik hoop dat je er wat aan hebt.Gr Anna

hallo, mijn angst is als ik…

hallo,

mijn angst is als ik in gesloten ruimtes ben met andere mensen om mijn heen dat ik dan flauw val
het is eigenlijk heel raar want ik ben nooit flauw gevallen
het was namelijk zo ik zat een keer in de pauze van me werk een tijdschrift te lezen en toen ineens
werd ik heel duizelig en wazig in mijn hoofd mijn handen gingen tintelen en ik dach echt gewoon
dat ik tegen de vlakte zou gaan vallen maar dat was dus niet zo
sinds dien ben ik bij iedere pauze gewoon zenuwachtig of er weer het zelfde gaat gebeuren
maar door er juist bij stil te staan ga je juist die angst krijgen, maar dit is zo'n half jaar geleden
gebeurd maar sinds dien ben ik bij veel meer dingen zenuwachtiger geworden zoals als ik
verre afstanden moet gaan rijden in de auto, of werkbesprekingen, of als ik bij de kapper zit
ik vind dit heel irritant en het ziet er naar uit dat het steeds meer mijn leven gaat beheersen
ik probeer me er over heen te zetten maar door er steeds meer mee bezig te zijn lijkt het juist
maar steeds erger te worden heeft er misschien iemand ander ook dit soort gedachtens
dan zou ik dat graag willen weten of misschien tips om er vanaf te kunnen komen

Direct aan de slag
met het oplossen van je probleem?

Dat kan nu ook online!
Klik HIER voor meer info.

 
“Ik slikte hartmedicijnen om rustig te blijven”
 
“Ik had zélf mijn angsten heel groot gemaakt”
 
“In gesprekken struikelde ik over mijn woorden en verkrampte”
 
“Ik durfde de straat niet meer. Alleen thuis was het veilig”