Angstlijst - Mindtuning
Angsten per categorie
Sociaal

iedere sociale fobie en angst

Ruimtelijk

Hoogtevrees, pleinvrees, rijangst, etc.

Natuur

dieren, insecten, onweer, water, natuurverschijnselen, etc

Lichamelijk

naaldangst, verwondingsangst, bloedangst, etc

Overig

Alle angsten en fobieën die niet tot een van de andere classificaties behoren.

Hoe kom ik van mijn angst af?

Printvriendelijke versie

Wondertherapieën bestaan niet. Het resultaat is voor 80 procent afhankelijk van de ervaring, aanleg, kunde en creativiteit van de hulpverlener/coach.

Als je het je kunt veroorloven is de beste keuze Mindtuning.
Het grote voordeel is dat slechts twee dagen groepscoaching, of twee sessies persoonlijke coaching, volstaat.

Pieter Frijters, de grondlegger van Mindtuning staat in Nederland aan de basis van kortdurende interventies bij niet-reële angsten of een burn-out.

Psychologen, therapeuten en meer

 

Er zijn talloze gecertificeerde hulpverleners zoals psychologen, psychiaters en therapeuten en er zijn er beslist ook genoeg die u prima kunnen helpen. Certificering zegt echter wel iets over kennis, maar niets over de aanleg, kunde en levenservaring van de hulpverlener.

 

De belangrijkste tip is te letten op 'de klik' met de hulpverlener. Is die klik er niet tijdens de eerste sessie, dan gaat het waarschijnlijk niet lukken.

Op www.allepsychologen.nl vindt u een bijna complete lijst gecertificeerde hulpverleners, gesorteerd op provincie en beroep.

Een andere invalshoek is EMDR, soms succesvol bij het verwerken van trauma's. Op www.emdr.nl vindt u meer informatie hierover.

Er zijn nog veel andere sites te vinden waarop mensen claimen dat u wordt geholpen.
Er zijn mensen die baat hebben bij NLP. Een prima invalshoek, maar het succes is sterk afhankelijk van de coach. Echte toppers zijn moeilijk te vinden. Emile Ratelband is de bekendste NLP'er in Nederland.

Internetbluf

Dagelijks maken er bluffende nieuwkomers hun entree op Internet, die doen alsof ze al jarenlang ervaring hebben met het oplossen van fobieën of angsten.

Boeken over fobie of angst op Internet.
Controleer een ISDN-nummer en check of het boek ook op www.bol.com wordt verkocht. Is dit niet het geval, dan staat er geen geloofwaardige uitgever achter. De kwaliteit laat zich dan raden. Pas dan op met bestellen, want u bent ook meteen belangrijke persoonlijke gegevens kwijt.

In advertentieteksten op Google
Woorden als 'gratis', 'definitief' en 'gegarandeerd' mogen u gerust aan het denken zetten.

Nog meer gratis
Gratis boek, gratis handleiding, gratis rapport: we weten allemaal dat voor niets alleen de zon op komt. Adressen zijn geld waard en de kans op spam wordt daarmee vermenigvuldigd.

Bij twijfel over de website kunt u kijken op www.sidn.nl en vervolgens klikken op: is de naam nog vrij . Vervolgens het hokje ‘uitgebreid’ aanvinken en de domeinnaam invoeren.

Blijkt de domeinnaam bijvoorbeeld pas twee jaar geregistreerd te staan dan is er meestal geen sprake van deskundigheid. Er is waarschijnlijk sprake van een leer- en bluffase. Daar is niets op tegen, behalve wanneer wordt geclaimd dat hij of zij honderden mensen heeft geholpen. Of nog erger: oplossingen garandeert.

Uitzonderingen

Soms kan het echter om een persoon of organisatie gaan die al heel lang actief is en een nieuwe domeinnaam activeert. Tik op Google de naam van de organisatie in. Aan de rechter bovenkant ziet u meteen het aantal resultaten op die naam.

Voorbeeld: Frijters Mindtuning levert ongeveer 2100 resultaten op. Pieter Frijters levert ongeveer 39.000 resultaten op.

Vreemde therapieën

Op Internet komt u de meest vreemde therapieën tegen. Dat wil niet zeggen dat ze niet werken, maar wees kritisch.

Er is zelfs een therapie die claimt iemand van een fobie af te helpen door met de vingers op meridiaanpunten te kloppen. Ja, écht! Een acupuncturist weet dat dit onzin is. Een psycholoog zal waarschijnlijk lachend zijn schouders ophalen. Misschien dat het voor u wel werkt, wie weet. Voorwaarde is dan wel dat u er in gelooft.

 

Angsten en verslaving

Als mensen langdurig blootstaan aan angsten en stress, zoeken ze soms wanhopig naar middelen om hun angst te onderdrukken. Regelmatig raken mensen verslaafd aan medicatie, drank of drugs. Dus in plaats van hun probleem op te lossen, krijgen ze er een probleem bij. Ook hier zijn oplossingen voor. Onder andere Stichting Narconon biedt programma`s om te herstellen van een verslaving.

Direct aan de slag
met het oplossen van je probleem?

Dat kan nu ook online!
Klik HIER voor meer info.

 
“Ik slikte hartmedicijnen om rustig te blijven”
 
“Ik had zélf mijn angsten heel groot gemaakt”
 
“In gesprekken struikelde ik over mijn woorden en verkrampte”
 
“Ik durfde de straat niet meer. Alleen thuis was het veilig”