Angstlijst - Mindtuning
Angsten per categorie
Sociaal

iedere sociale fobie en angst

Ruimtelijk

Hoogtevrees, pleinvrees, rijangst, etc.

Natuur

dieren, insecten, onweer, water, natuurverschijnselen, etc

Lichamelijk

naaldangst, verwondingsangst, bloedangst, etc

Overig

Alle angsten en fobieën die niet tot een van de andere classificaties behoren.

Smetvrees

Extra informatie

Smetvrees uit zich over het algemeen in een obsessieve compulsieve stoornis (ocb) oftewel een dwangneurose. mensen die hier last van hebben zijn obsessief bezig met schoonmaken en/of wassen. Ze voelen zich vaak alleen "goed" wanneer alles schoon is en zijn dan ook uren per dag bezig met schoonmaken. Enkele voorbeelden van de compulsieve handelingen zijn: vloeren worden iedere dag gestofzuigd en gedweild en soms nog vaker, na het urineren wordt het volledig toilet schoongeschrobt, het niet met de hand aanraken van deurklinken en zo zijn er nog veel meer voorbeelden te bedenken.

Definitie: 
Fobie of angst voor besmetting met vuil of kiemen

Ook bekend als: 
Misofobie
Mysofobie

Reacties

ik wil weten of ik smetvrees…

ik wil weten of ik smetvrees heb me ma zegt het soms, ik laat mensen niet uit me klas drinken of als ik aan het eten ben dat ze een stukje proeven. vind het vies om een roltrap of zulke dingen aan te raken. gebruik ook heel vaak desinfecterende handgel, maar ik weet niet of ik dat nou doe omdat ik dat gewoon lekker vind ruiken of..

hmm als je echt geen…

hmm als je echt geen deurklinken wil aanraken en paniekerig wordt als je het wel doet, zou je misschien een test kunnen doen
maar als je het gewoon liever niet hebt om ze aan te raken omdat je ze een maar een beetje vies vindt, valt het wel mee hoor.

hey, Ik ben 15 en vraag me…

hey,

Ik ben 15 en vraag me af of ik smetvrees heb. Heb ik smetvrees als ik het liefst geen deurklinken aanraak, geen knoppen in de trein of bus, typ met mijn nagels en redelijk vaak mijn handen was? Of valt dat allemaal wel mee?

Direct aan de slag
met het oplossen van je probleem?

Dat kan nu ook online!
Klik HIER voor meer info.

 
“Ik slikte hartmedicijnen om rustig te blijven”
 
“Ik had zélf mijn angsten heel groot gemaakt”
 
“In gesprekken struikelde ik over mijn woorden en verkrampte”
 
“Ik durfde de straat niet meer. Alleen thuis was het veilig”