Angstlijst - Mindtuning
Angsten per categorie
Sociaal

iedere sociale fobie en angst

Ruimtelijk

Hoogtevrees, pleinvrees, rijangst, etc.

Natuur

dieren, insecten, onweer, water, natuurverschijnselen, etc

Lichamelijk

naaldangst, verwondingsangst, bloedangst, etc

Overig

Alle angsten en fobieën die niet tot een van de andere classificaties behoren.

Erotofobie

Extra informatie

Erotofobie is een specifieke fobie voor seksualiteit of seksuele relaties. De naam is afkomstig van het Griekse Eros (god van de liefde) en fobos (angst).

De angst uit zich doorgaans in onrust bij confrontatie met seksualiteit (bijvoorbeeld seksueel getinte toenadering, erotische films, naaktheid, sekswinkels). De persoon zal proberen dergelijke situaties zo veel mogelijk te mijden, wat in bepaalde gevallen kan leiden tot moeizame persoonlijke relaties. In ernstige gevallen kunnen zelfs paniekaanvallen optreden.

Er kunnen verschillende oorzaken zijn, bijvoorbeeld een traumatische seksuele ervaring of het volgen van maatschappelijke normen die weinig ruimte bieden aan seksueel genoegen of die daar juiste te veel nadruk op leggen.

Als de angst meer algemeen gericht is op mannen of vrouwen, spreekt men van androfobie of gynefobie.

Deze angst is overigens goed oplosbaar met MindTuning. kijk op www.mindtuning.nl of stuur een mail naar [email protected] als je meer specifieke informatie wil.

Definitie: 
Fobie of angst voor seksuele liefde of seksuele vragen.

Tags: 

Reacties

Done!! Groet !…

Done!!

Groet !

hallo mike, zou je dan ook…

hallo mike,

zou je dan ook de latere mailtjes / reacties willen verwijderen want nu staat mijn naam nog steeds zichtbaar voor iedereen en dat wil ik juist niet.

groet P

P; Is…

P; Is geregeld.

Succes!

Groet, Mike.

wie is van deze site de…

wie is van deze site de beheerder en hoe haal ik een dubbel geplaatst bericht hieraf??? Dit is nergens te vinden op de website en de info@ mail komt steeds terug...
wie kan mij helpen!!!!!!

P, welke van je berichten…

P, welke van je berichten wil je verwijderd hebben??

Groet, Mike.

mijn vriendin heeft in haar…

mijn vriendin heeft in haar vorige relatie slechte ervaringen opgedaan mbt seks.
Ze werd ``gedwongen `` seks te hebben door en met haar partner. hij zorgde door manipuleren en psychische dwang ervoor dat zij deed wat hij wilde.
ze heeft op haar eigen manier geprobeert hem te begrijpen en met de situatie om te gaan maar omdat hij voortdurend de schuld bij haar legde ging zij zich steeds verantwoordelijker en schuldiger voelen.

het was haar probleem want zij had steeds geen zin. wanneer ze aangaf door subtiele hints te geven ( zullen we het dan maar een andere keer doen ) of door niet aktief aan de gang te gaan dan bleef hij meestal doorgaan met haar strelen etc om haar toch zo ver te krijgen.

meestal lukte hem dit omdat weigeren door te blijven praten of niet aktief aan de gang te gaan zorgde voor een aantal dagen psychologische onderdrukking en toepelingen op haar falen. het was vaak makkelijker om even toe te geven , de enige controle die ze dan soms nog had was dat zijn kon bepalen hoe en wanneer hij aan zijn gerief kwam.

uiteidelijk heeft dit ervoor gezorgd dat hun relatie stukliep, ze is bij hem weggegaan.

we hebben het er vaak over omdat ze nu nog , 2 jaar later , af en toe last heeft van herbeleving vlak voor of tijdens de seks.
ze zegt zelf niet goed bij het gevoel te kunnen en blijft het op een afstand beschouwen. ze vind zichzelf grotendeels verantwoordelijk omdat ze het niet duidelijk genoeg zou hebben aangegeven bij hem.

wanneer ze zo,n herbeleving heeft vertrouwd ze niet op haar eigen gevoel en handelen en kan ``verdwijnen`` en toch doorgaan en plichtmatig seks hebben waar ze na afloop heel veel last heeft.

ik heb als haar partner veel geduld met deze situatie en probeer alle druk weg te nemen.
ik zeg tegen haar dat ze nooit iets moet en handel daar ook naar.
het blijf echter lastig want wat als spontaan begint kan zomaar een hel worden voor haar zonder dat ik dat merk. ze is goed in verdwijnen en toneelspelen want dat heeft ze jaren moeten doen.

zou dit met het verstrijken van de tijd verminderen of heeft ze therapie oid nodig.?

P

Hallo anoniem, wat je hier…

Hallo anoniem, wat je hier beschrijft komt denkelijk de meeste jongens die 16 en 17 geweest zijn, wel bekend voor. Schuchterheid, verlegenheid, faalangst en schaamte kent iedereen. Wellicht toont de wetenschap ooit nog aan dat in die pubertijd de kiem gelegd kan zijn voor een sexfobie. Als dergelijke angst op je 33e nog steeds overheerst, is er denk ik wel iets serieus aan de hand. Als je je schaamt om je onvermogen om adequaat te reageren op flirts van interessante meisjes, als je verlegen wordt van prikkelende plaatjes waar "alle anderen" gewoon om kunnen lachen. Ik ben nu 37 en ga al 20 jaar uit met allerlei leuke potentiele partners, maar steeds als ze aangeven mee naar huis te willen, laat ik een scheet of doe ik iets anders onvergeeflijks waardoor we geen van beiden meer willen. De angst/onmogelijkheid om mezelf zo *echt* te laten kennen maakt me langzaam maar onstuitbaar wel een beetje mensenschuw. Of er nou een neurologische, lichamelijke of andere oorzaak is, de aandoening is zeker geen lachertje.
Ondertussen, met vriendelijke groet,

ik had vroeger toen ik rond…

ik had vroeger toen ik rond 16,17 jaar was angst om meer te doen met meisjes dan kussen, zijn er nog zo mensen wat dat probleem hebben of hadden? ik ben ondertss 33 jaar maar ik ben constant in gedachte bezig met vroeger en hoe ik vroeger over seks dacht

Direct aan de slag
met het oplossen van je probleem?

Dat kan nu ook online!
Klik HIER voor meer info.

 
“Ik slikte hartmedicijnen om rustig te blijven”
 
“Ik had zélf mijn angsten heel groot gemaakt”
 
“In gesprekken struikelde ik over mijn woorden en verkrampte”
 
“Ik durfde de straat niet meer. Alleen thuis was het veilig”