Angstlijst - Mindtuning
Angsten per categorie
Sociaal

iedere sociale fobie en angst

Ruimtelijk

Hoogtevrees, pleinvrees, rijangst, etc.

Natuur

dieren, insecten, onweer, water, natuurverschijnselen, etc

Lichamelijk

naaldangst, verwondingsangst, bloedangst, etc

Overig

Alle angsten en fobieën die niet tot een van de andere classificaties behoren.

Ephebifobie

Definitie: 
Fobie of angst voor tieners

Tags: 

Reacties

hey ik ben nu zelf 18 Ik ben…

hey
ik ben nu zelf 18 Ik ben al vanaf mijn 5 jaar gepest op school.3 jaar gelede ben ik in een jongens klas terecht gekomen en is het pesten pas opgehouden. doordat ik zoveel gepest werd durf ik nu nog steeds niet op stap te gaan en zie ik iedere dag nog beelde voor mij dat ik gepest werd. ik weet hoe het voeld om gehaad te worden door anderen omdat ik zelf een nederlander ben en op een zwarte school heb gezeten ik weet hoe het voeld dat niemand je mag en daar ben ik naar gaan leven. ik slaap snacht slecht en heb vaak schrikreacties in mijn slaap zodoende vind ik het lastig om langs mijn vriendje te slapen omdat ik snachts veel beweeg en praat. ik kan ook niet met leeftijdsgenoten overweg en heb ook geen vriende verder op mijn vriend na. ik baal daar van en hoop nog ooit is gewoon met mensen te kunnen om gaan. maar daar ga ik ook hulp in zoeken.

Ik werd van vroeger al…

Ik werd van vroeger al gepest en kreeg er trauma's van waarbij ik hyperventileerde en hartritmestoornissen kreeg.

Ik heb net hetzelfde als…

Ik heb net hetzelfde als jij, het is zooooooooo moeilijk om er mee om te gaan. Ik werd altijd gepest en geplaagd constant en toen ik naar de VDAB ging zag ik ze weer, ik hyperventileerde gewoon en mijn hart klopte inmens hard tot 160 per minuut !!!!!!!

Hallo, Ik wil mijn naam…

Hallo,
Ik wil mijn naam liever niet zeggen. Ik ben 14 jaar. En ik heb een grote angst voor tieners of andere pubers. Met name bang voor jongens. Toen ik klein was ging ik vaker buiten spelen. Ik probeerde altijd aardig om te gaan met andere kinderen. Maar toen ze begonnen te plagen en te pesten, was ik altijd bang voor die kinderen. Die kinderen groeide ook uit tot pubers. Toen ik gepest werd door die kinderen durfde ik niet meer zo snel buiten te spelen. toen ik ongeveer 8 jaar was, gingen mijn ouders van elkaar scheiden. Ik bleef toen bij mijn moeder wonen. En om de 14 dagen ging ik 2 nachten naar mijn vader, die toen ook bij zijn vader en moeder(mijn opa en oma) ging wonen. Ik betrok me nooit met kinderen. Altijd ging ik maar met volwassen om. En dat bleef maar door gaan. Nu ook op de middelbare school. Ik zit nu pas in de 3e klas. En ik merk dat ik echt nerveus word als ik in mijn klas zit. Ik maak me dan ook altijd druk als ik naar school moet. En word echt bang. Ik ben een rustig type. En ik merk als ik bij de drukke jongens kom ik erg nerveus en bang word, en bang dat ze mij gaan belachelijk maken. Want dan ben ik al snel kwaad en maak ik me de hele dag daar over druk. Ik ga maar met 2 jongens om waarmee ik het goed kan vinden. Maar voor de rest ben ik heel vaak nerveus. En vooral omdat we nu komende woensdag tot vrijdag op kamp gaan in België. Dat is dus 2 nachten van huis af. En daar ben ik me al 2 weken druk over aan het maken.

Direct aan de slag
met het oplossen van je probleem?

Dat kan nu ook online!
Klik HIER voor meer info.

 
“Ik slikte hartmedicijnen om rustig te blijven”
 
“Ik had zélf mijn angsten heel groot gemaakt”
 
“In gesprekken struikelde ik over mijn woorden en verkrampte”
 
“Ik durfde de straat niet meer. Alleen thuis was het veilig”