Angstlijst - Mindtuning
Angsten per categorie
Sociaal

iedere sociale fobie en angst

Ruimtelijk

Hoogtevrees, pleinvrees, rijangst, etc.

Natuur

dieren, insecten, onweer, water, natuurverschijnselen, etc

Lichamelijk

naaldangst, verwondingsangst, bloedangst, etc

Overig

Alle angsten en fobieën die niet tot een van de andere classificaties behoren.

Ecclesiofobie

Definitie: 
Fobie of angst voor de kerk

Reacties

In mijn vorig berichtje…

In mijn vorig berichtje sprak ik over het Engelse 'ecclesiofobia' wat natuurlijk 'ecclesiophobia' moet zijn. Zeker doen, er zijn veel links naar definities, therapieën e.d.

Hallo iedereen Het lijkt…

Hallo iedereen
Het lijkt alsof we allevier ongeveer hetzelfde probleem hebben met het enige verschil dat ik denk dat ik weet vanwaar mijn angst precies komt. Volgens mijn moeder kreeg ik als 4-jarige plots interesse in kerken, mijn familie is niet katholiek vandaar. Vervolgens nam ze me mee naar een kerk en die was helemaal leeg, ze bracht mij naar een andere en daar was een graftombe. Ze denkt dat ik ervan geschrokken ben, ik ben nu 17 en herinner het mij nog steeds. Ik kan nog steeds geen kerk binnenstappen, ik kan er intussen wel al langs en ik hoop altijd dat de deuren toe zijn. Als iemand hier meer informatie over zoekt raad ik jullie aan om eens in het Engels te zoeken, Ecclesiofobia, hier vind je waarschijnlijk meer info. Ik weet niet of iemand deze reacties nog nakijkt omdat ze al zo oud zijn, ik vond het toch de moeite om dit berichtje nog te posten ;)
Sofie

Ik word altijd onpasselijk…

Ik word altijd onpasselijk of misselijk in een kerkelijke omgeving. Ik heb sowieso een beetje een afkeer van religie en om in een kerk te komen maakt me gewoon ziek. Ik snap niet waar dit vandaan komt; ik heb niet erg negatieve ervaringen met kerken, maar ik kan er gewoon niet meer tegen.

Ik wordt bang van de…

Ik wordt bang van de buitenkant van een kerk. Ik durf er niet langs en krijg een paniekaanval. Ik heb verschillende gradaties in mijn angst. Ik vind romaanse en moderne kerken niet heel erg, maar die grote gotische en kerken uit de 19e zijn echt heel eng. Ik weet dat het niet normaal is, maar toch heb ik het. Volgens mijn moeder heb ik het al zo lang ik het me kan herinneren. Het is vooral op tijden wanneer de klokken luiden. Ik hoop eigenlijk (tegen beter weten in) dat er nog meer mensen zijn die een eng gevoel krijgen bij kerken. Ik hoop op een reactie.

Ik durf niet een kerk in na…

Ik durf niet een kerk in na een vervelende ervaring dat ik er een paar keer ben uitgelopen .
Ik wordt al panisch als ik een rouwkaart krijg ik ga echt niet op begravenis,stel dat ik voorin moet zitten.
Nu kan ik dit nog steeds omzijlen maar stel dat een van mijn ouders of zussen overlijd ??
hoop dat ik een reactie mag ontvangen

Direct aan de slag
met het oplossen van je probleem?

Dat kan nu ook online!
Klik HIER voor meer info.

 
“Ik slikte hartmedicijnen om rustig te blijven”
 
“Ik had zélf mijn angsten heel groot gemaakt”
 
“In gesprekken struikelde ik over mijn woorden en verkrampte”
 
“Ik durfde de straat niet meer. Alleen thuis was het veilig”