Angstlijst - Mindtuning
Angsten per categorie
Sociaal

iedere sociale fobie en angst

Ruimtelijk

Hoogtevrees, pleinvrees, rijangst, etc.

Natuur

dieren, insecten, onweer, water, natuurverschijnselen, etc

Lichamelijk

naaldangst, verwondingsangst, bloedangst, etc

Overig

Alle angsten en fobieën die niet tot een van de andere classificaties behoren.

Clownangst

Definitie: 
Fobie of angst voor clowns

Ook bekend als: 
Coulrofobie

Reacties

Hey allemaal, Ik wil eerst…

Hey allemaal,

Ik wil eerst iets recht zetten. Uiteraard is de "theorie" uit een vorige reactie "therapie".

Dan wil ik nog zeggen dat het inderdaad goed doet te weten dat ik niet alleen ben.

Gisteren nog even in paniek geweest. Er stond een man verkleed als hond. Maar zijn masker lag naast hem. Ik had hem eerst niet gezien en opeens valt die me op. Ik zie die man, ik zie dat hij dat pak aan heeft en ik zie dat zijn masker naast hem op de tafel ligt. Het was in Antwerpen om een petitie rond dierenmishandeling te tekenen. Dus die man heeft zijn masker niet eens op en opeens valt daar een paniek over mij. De vriendin die bij mij was, heeft me echt moeten kalmeren en ze was er zelfs even niet goed van, van mijn reactie. Maar die man heeft zijn masker niet eens op hé.... Zo stom...
Een beetje verder komen we dan zo'n levend standbeeld tegen. Daar zijn we ook in een grote boog omheen gelopen.
Maar verder was het een heerlijke dag ;-)

Groetjes,
Natalie

ik ben ook bang voor…

ik ben ook bang voor geschminkte mensen.
of als ze een masker enzo ophebben.
voor sinterklaas of de kerstman enzo niet ..
ik wil dr graag vanaf komen maar heb geeen idee hoe.
x

Hey, Jij bent dus niet de…

Hey,

Jij bent dus niet de enige, zoals je hier ziet...

Voor Sinterklaas of de Kerstman ben ik ook niet bang. Maar wel voor zwarte piet of verklede mensen of geschminkte mensen. Het is een aparte en lastige fobie. Maar het helpt wel al een ietsiepietsie beetje te weten dat we niet de enige mensen zijn met deze fobie...

Hoe er vanaf te komen...ik weet het ook niet..
Ik ben er even voor in theorie geweest maar toen de confrontatie voor de deur stond, ben ik zo wat afgehaakt. Ik ben er nog niet klaar voor. Maar zou er wel heel graag vanaf zijn...

Groetjes,
Natalie

ik snap je helemaal, ik zou…

ik snap je helemaal, ik zou dr ook nog niet klaar voor zijn .. ik bedoel, als ik alleen al een foto van een clown of geschminkt iemand zie zit ik al te huilen.
pff, zelfs dat ik weet dat ze me nix kunnen doen helpt niet eens haha, niet dat ik dat had verwacht ofzo ..
x

Ik begrijp jullie ook…

Ik begrijp jullie ook helemaal,als ik maar aan een clown of een wit gesminkt iemand denk dan krijg ik de rillingen over mijn rug.Ook al weet ik dat ze me niets kunnen of gaan doen.
En ik krijg er nachtmerries van.
Maar het geeft me een goed gevoel dat we met vele zijn en dat ik niet alleen ben die er bang voor is.

Ik dacht dat aleen ik uit…

Ik dacht dat aleen ik uit mijn fel sprong als ik een clown zie.
Maar het blijkt dus echt een fobie te zijn.
Toevallig stond er gister ochtend een clown voor mijn neus ik gende gillend weg.

ik weet wat dat jij mee…

ik weet wat dat jij mee gemaakt hebt,een 2-tal jaar geleden waren wij in een winkel die net geopend was en daar was een clown uit genodigd,die clown had blijkbaar door dat ik bang was en probeerde mij daar over heen te helpen,ik dacht dat ik door de grond heen zakte,terwijl iedereen in die winkel naar ons stond te kijken,ik heb er een hele tijd nachtmerries van gehad
ik heb mijn man gevraagt om als dat nog eens gebeurd tussen die clown en mij in te komen staan.

Hallo, Ik weet wat dat jij…

Hallo,
Ik weet wat dat jij bedoelt,ik heb een 2tal jaar geleden ook een clown voor mij gehad,en diehad door dat ik bang was en wilde mij over die angst heen helpen,man ik dacht dat ik door de grond heen ging zakken,dat was in een winkel,dus iedereen keek ook nog eens naar ons;ik krijg er nog de bibbers van als ik er aan denk.
groetjes

heyla, ongelooflijk!! en ik…

heyla,

ongelooflijk!! en ik dacht dat ik de enigste was die uit haar vel sprong (bijna letterlijk wel te verstaan) als ze ene ziet. ik kan er geen verklaring aan geven waarom ik er zo bang van ben, kheb wel een beetje mijn eigen theorietjes, maar de oorzaak blijft echter onbekend. ben al blij te weten dak nie de enige meer ben! dank u wel! keep on smilling blessed be

Wel een hele opluchting…

Wel een hele opluchting hé,om te weten dat je niet de enige bent.
En vooral een hele opluchting dat je door ons begrepen wordt.
Dat is bij vele een groot probleem om niet begrepen te worden dat wij aan deze fobie lijden:-(

Keep on smilling

Goedemorgen, Voor het…

Goedemorgen,

Voor het programma Man bijt hond ben ik op zoek naar iemand die een fobie heeft voor verklede mensen, zoals clowns, en dan met name de Kerstman. Dit is een nog tamelijk onbekende fobie, maar zoals hier te zien is lijden er 'genoeg' mensen aan. In deze tijd van het jaar natuurlijk extra vervelend. We willen de persoon in kwestie op een mooie, integere manier portretteren. Mailreacties kunnen naar [email protected] of naar telefoonnummer. 035-6719496. Alvast veel dank!

Vriendelijke groet,

Nowelle Barnhoorn
Man bijt hond, NCRV

Beste Bo, Ik ben er bang…

Beste Bo,

Ik ben er bang voor dat hier niets aan te doen is,of misschien eens in therapie gaan.

Ik heb enkele mensen erover kunnen helpen zodat ze de film met die clown gezien hadden er niet mee teveel aan dachten. maar of dat bij iedereen werkt???

Mijn man die weet dat ik ook die fobie voor clowns heb,en die heeft mij als we toevallig een clown zagen in een winkel er rechtstreeks contackt mee laten maken die clown heeft het zelf ook dooor gehad dat ik bang was en heeft recht voor mij staan praten,ik heb recht door die clown heen gekeken omdat ik niet weg kon.
maar ik ben niet over die angst heen gekomen,en heb mijn man gevraagt omdat nooit meer te doen.

Ik denk eraf en toe nog aan terug.

je kunt misschien is met jou ouders erover praten en proberen uit te leggen dat jij die fobie hebt,en dat er vele anderen zijn die dat ook hebben,ik ben 49 jaar en heb die fobie ook ,dus het is geen schande.Als je er eens over wilt praten via msn of zo?

groetjes

Betty

ik ben zo enorm bang voor…

ik ben zo enorm bang voor verkleden mensen, ik liep van het weekend in rotterdam en er waren allemaal zwartepieten ik ben snel een winkel in gelopen, ik was zo bang. mijn ouders lachen erom, en ik kan ook niet goed zeggen waar ik nu eigenlijk zo bang voor ben.
ik heb het met alle verkleden mensen, ik begin dan te zweten en de tranen branden dan achter mijn ogen, en raak totaal in paniek.
is hier een naam voor? of valt dat ook onder deze fobie?
en kan er wat aan gedaan worden?

groetjes Bo

You ought to feel OK to…

You ought to feel OK to visit formatting service to to purchase original custom papers! Furthermore, it's always great to realize that you have someone who can be ready to assit you.

ik heb der ook last…

ik heb der ook last van,
mijn ouders zijn der dit weekend achter gekomen wat het was.
ik heb het al vanaf me geboorte,
en ben echt heel snel bang.

ik ben benieuwd of je der wat aan kan doen,
ik zou het dan graag horen.

xxx

Je zal het maar…

Je zal het maar hebben..

Beste mensen,

Mijn naam is Saskia Wiersma en ik ben redacteur van het BNN programma "Je zal het maar hebben". Dit is een luchtig medisch programma waarin we in iedere aflevering op een open, eerlijke en taboedoorbrekende manier aandacht besteden aan jongeren met een aandoening, stoornis of ziekte. Voor het nieuwe seizoen, dat in februari 2011 zal worden uitgezonden, wil ik eens kijken of we aandacht kunnen besteden aan coulrofobie.

Hiervoor ben ik op zoek naar jongeren met angst voor clowns die de moed hebben om ons een kijkje te geven in hun leven. Ben jij tussen de 15 en 30 jaar, heb je ‘lust for life’ en wil je samen met ons aandacht vragen voor deze fobie? Neem dan contact met mij op. Je kunt mij bereiken via de email: [email protected]. Wil je eerst meer weten over JZHMH, kijk dan op www.jezalhetmaarhebben.nl. Natuurlijk mag je van ons verwachten dat we op een respectvolle manier met jou en je stoornis omgaan en eerlijke televisie maken, zonder drama of poespas!

Hartelijke groet,

Saskia Wiersma
Redacteur Je zal het maar hebben

Hallo Noraly, Dat is een…

Hallo Noraly,

Dat is een meevaller nietwaar dat jij de enige niet bent.
Het is alleen jammer dat mensen die er geen last van hebben ons niet begrijpen.
Maar zoals je ziet je staat er niet alleen voor.

groetjes
Betty

Ik heb altijd al een…

Ik heb altijd al een gruwelijke hekel gehad aan clowns. Als kind en ook nu als 'volwassene'. Ik zal er niet voor weglopen maar ik word er ook niet vrolijk van, zeker niet als ik hun gezichten van dichtbij zie. Ik heb altijd gedacht dat ik de enige was die 'ziek' werd van een clown..

Hallo, Een tijdje geleden…

Hallo,

Een tijdje geleden heeft nog eens iemand die vraag gesteld,dat heb ik beantwoordend met zoveel mogelijk aan iets moois denken in de plaats.
Ik heb er zelf ook naar gekeken in die tijd,en heb er ook problemen mee gehad.
Maar zoals ik nu aan jou zeg,zoveel mogelijk aan iets moois denken,en je komt er het beste overheen,het gaat natuurlijk niet zomaar,maar probeer het en je zult zien net als bij mij en die andere persoon het gaat lukken.

Succes ermee.
Denk er maar aan,je bent niet de enige die die fobie heeft.

Betty

Ik ben ook bang voor…

Ik ben ook bang voor clowns,

Ik weet niet of he een fobie is maar ik haat clowns,dat heb ik al vanaf jongs af aan op de peuterspeelzaal kwamen er clowns,ze traden op maar ik moest huilen toen ik ze zag,niemand kon me toen helpen. Sindsdien zijn clowns mijn ergste nachtmerrie.
Waarom ik het in mijn hoofd haalde om de film It te kijken....... geen idee!
Ik lijk wel gek maar jha,iedereen keek hem............

Weet een van jullie hoe je daar mee om moet gaan?

Hallo Natalie, Fijn dat jou…

Hallo Natalie,
Fijn dat jou msn weer werkt,alleen zit ik met problemen met mijn msn.
Als mijn man de msn weer aan het werk heeft gekregen wil ik graag met jou erover praten.

vele groetjes
Betty

hey natalie mijn msn werkt…

hey natalie mijn msn werkt weer.
groetjes
Betty

Hallo dennis, Jij bent zeker…

Hallo dennis,

Jij bent zeker niet de enige met het probleem. Ik heb er ook enorm veel last van. Het is verschrikkelijk. Ik ga ontzettend graag naar pretparken maar ook daar lopen ze rond. Gelukkig weten meer en meer vriendinnen van mij met welke fobie ik kamp en die proberen me te verstaan en respecteren mij zoals ik ben, zelfs met een 'gekke' fobie. Maar als ik met die vriendinnen naar een pretpark of iets dergelijks ga, staan ze er ook om me te helpen en me te waarschuwen als ze er ene zien afkomen. Of tussen mij en die verklede persoon of clown gaan staan. En ik ben zo blij dat iemand sinterklaas vernoemt want daar heb ik het ook lastig mee. Ik zou heel graag van die fobie afkomen, maar ik weet niet hoe? Weet er iemand dit wel?

voor betty: Mijn MSN gaat terug, dus als het eens pas geeft, kunnen we er makkelijker over praten.

vele groetjes,
Natalie

Beste Nathalie, Mijn naam is…

Beste Nathalie,
Mijn naam is Renee Lamboo, ik ben freelance journaliste voor o.a. Viva.
In Viva willen we aandacht besteden aan angst voor Sinterklaas, onder volwassenen.
Dit schijnt vrij vaak voor te komen en we zoeken een vrouw die hierover zou willen vertellen.
Doel van het artikel is om meer begrip te kweken bij anderen.
Wil je meewerken? Stuur me dan ajb een mailtje op [email protected]
Ik hoop van je te horen!
Groetjes,
Renee Lamboo

Hallo Denis, Ik ben heel…

Hallo Denis,

Ik ben heel blij dat ik dit gelezen heb,ik heb het aan mijn man verteld en die stond er een beetje versompt van dat het zoveel voor komt.
Mijn man dacht dat als ik een clown van dichtbij zou zien ik er wel overheen zou geraken.
2 jaar geleden werd hier in de buurt een winkel geopend en daar liep een clown rond,die man moet het ook gezien hebben dat ik angst voor hem had en heeft waarschijnlijk mij een plezier willen doen door mijn angst weg te willen nemen,hij is tegen mij beginnen praten en is recht tegenover mij komen staan.
Iedereen heeft naar ons staan kijken terwijl ik al wat dat ik kon die clown heb willen vermijden en als ik niet anders kon recht door hem heen heb gekeken zonder hem aan te kijken,ik heb mijn man vriendelijk doch ernstig gevraagt om dat nooit meer te doen,wandt ik krijg er nachtmerries van.

groetjes

Hallo iedereen, ik ben heel…

Hallo iedereen, ik ben heel blij dat ik op deze site tercht gekomen ben, zo voel ik mij niet zo raar meer, ik heb een fobie voor mensen die onherkenbaar verkleed of geschminkt zijn. Ik krijg nog maar de kriebels als carnaval, haloween of zelfs sinterklaas in aantocht zijn, ik krijg dan verschillende kwaaltjes zoals hartkloppingen, stressaanvallen en misschien iets raar maar ik krijg er ook aften van( ik denk door de stress). Het ergste van dat alles is dat mijn toekomstige vrouw in een carnavalgroep zit en dat de stoet voorbij onze deur komt. ik probeer dan voor die dag altij ergens anders te kunnen zijn.
Ik heb een dochtertje van 2jaar en die heeft er ook last van denk ik, telkens als ze iemand verkleed of geschminkt ziet doet ze alsof ze slaapt en verstijft helemaal.

Nog veel sterkte aan iedereen en weet dat je niet alleen bent

Groetjes

Ik ben blij dat het geholpen…

Ik ben blij dat het geholpen heeft.
Dus als het terug komt aan iets leuks gaan denken.

groetjes

Nu gaat het wat beter. Ik…

Nu gaat het wat beter. Ik kan weer positief denken en ik ben die beelden bijna vergeten en die stem van de clown is ook weg. Héél afentoe denk ik eraan en dan denk ik: Dat is een andere wereld, dit is de echte, met (bijna) geen enge gebeurens.
Het helpt echt

Hallo, Dat kan inderdaad wel…

Hallo,

Dat kan inderdaad wel even duren,het is bij mij al meer dan 20 jaar geleden,en met zo'n berichtjes als die van jou komen die beelden dan ook weer even terug.
Ik denk dat ik er toch een 2 of 3maanden last van heb gehad.
Ik ben nu 48 en als ik op de kleuterschool zat zijn we met de klas naar een film middag geweest,één van die films was met clowns en helaas was dat de eerste film,die heeft voor mij de hele middag naar de boem geholpen,ik heb de hele middag alle deuren in het oog gehouden ,die clowns moesten de zaal eens in gaan komen.en ik herinner me die middag nog als ze was gisteren,die andere films heb ik niet veel van gezien gehad.

Zoals je ziet je bent niet de enige,alleen begrijpen niet veel mensen dat.

veel sterkte ermee.

groetjes

Film it Ik zal het…

Film it
Ik zal het uitproberen.
maar na hoelang verdwenen ze bij jou, die beelden?
Ik heb de film een maand terug gekeken maar ze blijven maar in mijn hoofd hangen

Hallo, Ik heb die film ook…

Hallo,

Ik heb die film ook gezien al ik denk 20 jaar geleden.
In het begin had ik die beelden ook steeds in mijnhoofd.
maar nu denk ik er alleen maar aan als ze er mij aan herinneren.
Ik had wel snel door in de film wanneer die clown op kwam dagen,en dan deed ik mij ogen dicht,ik weet nog als de dag van gisteren dat ze mij ermee uit gelachen hebben,als dat spechiale muziekje kwam,dan zeiden ze die clown is nog lang niet in beeld kijk maar,en meteen kwam hij in beeld,dus ik dacht lach me maar uit,beter dan nachtmerries hebben.

Dus de beelden verdwijnen na een tijd vanzelfs,je kunt er net als ik wel weer terug aan herinnert worden helaas...:-(
Probeer maar aan iets leuks te denken,gaat moeilijk dat weet ik,maar het helpt wel wat,succes ermee.

groetjes

Ik heb de film it gekeken ik…

Ik heb de film it gekeken
ik flip helemaal al van het woord
maar ik blijf die beelden maar in mijn hoofd hebben
weet iemand hoe ik hier van af kom?

hey Nataie, Hoe gaat het er…

hey Nataie,

Hoe gaat het er mee,al bekomen van de carnaval?
Ik ben in elk geval blij dat het gedaan is.
Jou msn nog niet in orde,jammer..:-(

groetjes

Betty

Hoi Betty, Ja dat is…

Hoi Betty,

Ja dat is inderdaad een eindje.
Maar dat is goed van zodra MSN terug werkt, kunnen we zo ook al eens erover praten. En inderdaad de nummers uitwisselen.

Groetjes,
Natalie

Hallo Natalie, Ik woon in…

Hallo Natalie,

Ik woon in Lommel,en ik begrijp dat ,dat (helaas)een heel eind uit elkaar ligt...:-(
Maar als jij weer op de msn kunt,geef dan jou telefoonnummer eens doorvia msn,dan heeft niet iedereen jou nummer,en dan krijg je de mijne ook,oke?

groetjes
Betty

Hey Betty, Alles goed? Met…

Hey Betty,

Alles goed? Met mij wel.

Wel (hout vasthouden) maar tot hiertoe heb ik nog geen last gehad met geverfde gezichten (oef)
Wel, ik weet niet wat het is maar ik kan niet meer op mijn MSN, mijn broer gaat er eens naar moeten kijken( want ik en PC's...)
Ik woon in Londerzeel, waar woon jij? Als het niet te ver is, kunnen we inderdaad eens afspreken.

Groetjes,
Natalie

Hey Natalie, Hoe is het…

Hey Natalie,

Hoe is het ermee,blij als carnaval over is,ik wel.
Ik had gehoopt al iets van jou te horen,maar onze pc doet een beetje raar,misschien ook carnaval aan het vieren...;-)

Ik ben in elk geval blij dat mijn mam niet naar de stoet wil gaan kijken.
En aangezien dat wij net buiten het centrum wonen,hebben we al niet zoveel beschilderde gezichten hier in de buurt.

waar woon jij eigenlijk,misschien kunnen we inderdaad wel eens afspreken?

groetjes
Betty

Hey Natalie, ik heb…

Hey Natalie,

ik heb msn.

[email protected]

Ik ben er wel niet altijd op,of beter gezegd heel weinig maar kijk maar of ik erop zitten je graag wilt chatten.

In elk geval ik leef met je mee.

Betty

Hey Betty, Ja dat is het…

Hey Betty,

Ja dat is het hé. Die mensen (in dit geval de clown) willen u dan helpen maar ze begrijpen niet dat ze het zo net moeilijker maken.

Wel ik zou er heel graag over praten met iemand die me begrijpt. Als het niet geeft zou ik wel eens willen afspreken. Maar heb jij soms facebook of MSN? Dan kunnen we zo al eens afspreken om eens te bellen ofzo.

Vele groetjes,
Natalie

Hey Natalie, Ik heb…

Hey Natalie,

Ik heb msn.
[email protected]

groetjes
Betty

Hey Betty, Bedankt voor je…

Hey Betty,

Bedankt voor je reactie.

Dat moet verschrikkelijk geweest zijn voor jou in die winkel. Wat is er dan gebeurt? Heeft die clown eventueel iets gezegd ofzo?
Dat is waarschijnlijk heel goed bedoelt van je man, maar ja onze fobie is niet altijd even simpel hé...
Het is fijn dat je met hem erover kan praten en dat je hem kan vragen om in het vervolg tussen jou en clowns te staan.

Bij mij is het net omgekeerd. Als ik in een show een clown of een verklede persoon zou zien. En er zeker van zijn dat die niet tot bij mij kan komen (anders ben ik weg), dan moet ik net die heel hard in 't oog houden. Dan worden mijn ogen daar precies naartoe getrokken en ik moet alles kunnen zien wat ze uitspoken. Ieder beleeft die fobie op zijn manier.

Vele groetjes en jij ook veel succes met carnavel

Natalie

Hallo Natalie, Het is net zo…

Hallo Natalie,

Het is net zo dat die clown naar mij toe is gekomen en tegen mij begon te praten,op het moment dat ik nergens na toe kon lopen.
En als hij zag dat ik weg van hem keek,kwam hij voor mij staan om tegen mij te praten,hij vroeg me met hem op vakantie te gaan,ik heb maar ja en amen gezegt om er zo vlug mogelijk vanaf te zijn.zonder hem aan te kijken,eigenlijk om dwars door hem heen te kijken.
Hij heeft dus blijkbaar gezien dat ik zowat een panische angst had voor hem,en geprobeerd om me erover heen te krijgen,en het ergste was dat iedereen ons aan stond te kijken.
Ik heb niet geweten hoe snel uit die winkel te zijn.
IK vergeet nooit niet meer,dat we op de kleuterschool naar de film gingen kijken met de klas,de eerste film was met clowns,en de andere films dat weet ik niet meer,ik was er als de dood voor dat die clowns de zaal in gingen komen.

Dus ik begrijp inderdaad jou angst,en als je er over wilt praten of schrijven laat het maar weten dan kunj emijn nummer hebben als je wilt.

groetjes
Betty

Hallo, Ik ben al blij dat ik…

Hallo,

Ik ben al blij dat ik toch niet de enige ben met deze verschrikkelijke fobie. Ik heb ook een panische angst voor mensen die verkleed zijn of geschminkt (clowns,...).
Het is een erge lastige fobie omdat andere mensen het niet altijd begrijpen. Mijn vrienden en familie willen mij wel begrijpen en helpen me daarin, maar ik voel dat ze het toch ook ergens raar vinden. En het is ook best raar dat ik als 27-jarige bang ben voor een clown of voor een mickey mouse in een pretpark. Maar het is sterker als mezelf...Ik krijg paniekaanvallen in alle mogelijke vormen...
Maar ik ben zo blij dat ik op deze site gestoten ben. Zo voel ik me minder alleen met die fobie.

Vele groetjes,
Natalie

hey Natalie, Ik weet wat dat…

hey Natalie,

Ik weet wat dat jij bedoeld,mijn man kent mijn fobie.
En een jaar geleden werd hier een winkel geopend,die dag hadden die mensen een clown ingehuurd.
Nu komt die clown recht op mij af,en mijn man dacht als ik met die clown zou praten mijn fobie wel over zou gaan.
Ik heb mijn man nadien wel heel duidelijk uit gelegt dat mij fobie er alleen maar erger mee wordt en niet beter.en ik hem in het vervolg meer dankbaar zal zijn als hij tussen mij en die clown in komt staan.
In april waren wij in Parijs de show van de molin rouge gaan kijken,daar kwam op een gegeven moment een stuk in met clowns ik heb de hele zaal bekeken behalve dat stuk,mijn man vroeg hoe ik over die clowns dacht nu,ik heb hem eerlijk gezegt dat ik dat stukje niet bekeken heb.

groetjes,en sterkte met carnaval.

Betty

nou ik ben bang voor de…

nou ik ben bang voor de clown van de film it en als ik op straat loop heb ik het gevoel dat hij achter me staat

Ik loop al jaren rond met…

Ik loop al jaren rond met dit eenzelfde probleem.
Na 25 jaar zweten, huilen en hyperventilatie zijn mijn psycholoog en arts erachter gekomen dat ik erg bang ben voor clowns. Ik heb jaren pijnlijke onderzoeken ondergaan en ik weet niet meer wat ik er mee aan moet. Zodra ik een clown zie, of hoor begin ik te hyperventileren en dingen stuk te slaan. Mijn lichaam slaat op hol & niemand kan mij meer kalmeren. Vroeger werd ik altijd uitgelachen en in elkaar geslagen omdat ik zo bang was. Op onze school waren er namelijk altijd optredens en dan kwamen er clowns. Ik draaide helemaal door bij het horen van het woord clown. en zodra er dan ook eentje mijn kant op kwam liet ik het afweten. Deze fobie heeft er zelfs voor gezord dat mijn toemalige vriendin mij aan de kant heeft gezet. Toen ik een keer met haar uiteten ging samen met mijn kind uit een vorig huwelijk kwam er een clown langs. IK begon te gillen en rende weg. Ook begon ik te hyperventileren, te midden van het hele restaurant heeft mijn vriendin me laten staan.

Ik hoop dat iemand er met mij over kan praten
en misschien kan ik dan eindelijk weer een vrouw vinden die mij begrijp in dit afschuwelijke deel van mijn leven,

Mvg
Wendel Freuyher
Apeldoorn

Beste mensen met een…

Beste mensen met een coulrofobie,

voor een portrettengalerij in het tijdschrift LINDA. (Nederlands grootste vrouwenglossy van tv-personality Linda de Mol) ben ik op zoek naar mensen met een bijzondere enkelvoudige fobie. Het betreft een openhartig interview met foto (die je natuurlijk ook thuis krijgt gestuurd). In het artikel worden meerdere bijzondere enkelvoudige fobieen uitgelicht om zo meer begrip te creëren voor deze aandoeningen die voor anderen vaak moeilijk te begrijpen zijn.

Heb jij zin om met mij over je fobie te praten en wil je dat je verhaal door meer dan 150.000 mensen wordt gelezen, mail me dan op [email protected] of bel me op 035-7999314.

Groeten,

Charlotte Olthoff
Redacteur LINDA.

ik ben zelf niet bang voor…

ik ben zelf niet bang voor clowns. Ik doe nu echter een onderzoek naar deze angst. Omdat er weinig informatie over te vinden is, heb ik een enquête gemaakt met vragen over coulrofobie. Ik hoop dat iemand mij wil helpen. Als je bang bent voor clowns, wil je dan een email sturen naar [email protected], dan kan ik je een enquête toe sturen.

bedankt.

liefs Marlies

Ik moet er ook echt niets…

Ik moet er ook echt niets van hebben vroeger toen ik dan klein was moest ik altijd huilen vond ze dood eng en als ik er nu eentje ziet loop ik er ook met een hele ruime boog omheen het liefst straatje om :D

Ik heb deze fobie ook al…

Ik heb deze fobie ook al vanaf kinds aan,als ik er een zie dan heb ik diezelfde nachts nachtmerrie's.
Een paar weken terug heeft er een clown naast mij gestaan en tegenover mij,hij bleef maar tegen mij praten terwijl ik er alles aan probeerde te doen om van hem af te komen. ik krijg er de rillingen nog van over mijn rug als ik er aan terug denk.

Pagina's

Direct aan de slag
met het oplossen van je probleem?

Dat kan nu ook online!
Klik HIER voor meer info.

 
“Ik slikte hartmedicijnen om rustig te blijven”
 
“Ik had zélf mijn angsten heel groot gemaakt”
 
“In gesprekken struikelde ik over mijn woorden en verkrampte”
 
“Ik durfde de straat niet meer. Alleen thuis was het veilig”